Resultat av FDA-test på vaping produkter från Michigan lungskada patienter ofullständiga

Hypoteser om orsaken till lungskador har varierat, men majoriteten av patienterna har rapporterat med hjälp av produkter med THC, enligt en release från MDHHS.

“Vi uppmanar Michiganders att inte använda e-cigarett eller vaping produkter, särskilt de som innehåller THC, ” sa Joneigh Khaldun, Chief Medical Executive och Chief biträdande för hälsa för MDHHS. “Detta utbrott är fortfarande under utredning, och den exakta ämne eller enheter som orsakar utbrottet är okända. “

Michigan har 44 bekräftade och sannolika lungskada fall, med en död.

Läs mer: Michigan guvernör tar smaksatt vaping förbud fall till högsta domstolen

I utgivningen betonar MDHHS att inget märke av enhet eller e-vätska har identifierats som en orsak till lungskador, och även om produkter som innehåller THC verkar vara en viktig faktor, nikotinprodukter kan inte uteslutas.

MDHHS har utfärdat följande hälsomässiga rådgivande:

CDC och MDHHS rekommenderar att personer inte bör använda e-cigarett eller vaping produkter, särskilt de som innehåller THC.
För närvarande, CDC och MDHHS rekommenderar också individer avstå från att använda e-cigarett eller vaping produkter som innehåller nikotin.
E-cigarett och/eller vaping produkter bör aldrig användas av ungdomar, unga vuxna eller kvinnor som är gravida.
Individer som för närvarande inte använder tobaksvaror bör inte börja använda e-cigarett eller vaping produkter.
Individer bör inte köpa någon typ av e-cigarett eller vaping produkter, särskilt de som innehåller THC, utanför gatan.
Individer bör inte modifiera eller lägga till ämnen i e-cigarett-eller vaping-produkter som inte är avsedda av tillverkaren, inklusive produkter som köps via detaljhandelsanläggningar.